Artikelen

Artikelen en Adverteren op het internet. Het voordeel voor internet adverteerders.

De meeste mensen klikken op uw advertentie omdat ze nieuwsgierig zijn. Teksten in de advertentie zijn er tenslotte om mensen te triggeren en zij verkeer naar hun website weten te genereren.

Wat is het voordeel van veel verkeer naar je website? Heel simpel: Op deze wijze komen zij ( de adverterende sites) hoger te staan in de zoekresultaten van Google. Google namelijk indexeert websites op hun inhoud, maar ook op basis van het aantal page-views en ook nog eens op het aantal koppelingen met andere websites. Hoe beter de content van de site is, hoe meer bezoekers een site aantrekt en hoe meer relevante koppelingen met andere sites, des te hoger zal de website van de adverteerder verschijnen in de zoekresultaten.

Het was eigenlijk een haat-liefde verhouding in het begin. Ik ben op verschillende momenten heel actief geweest en op andere momenten keek ik er niet eens naar om. Ik keek niet eens meer naar het saldo. Het werd een stukje ontspanning voor mij.

Neen, de verdiensten waren in het begin niet zo hoog, maar het was bijvoorbeeld wel genoeg om mijn andere internet-activiteiten te financieren zoals bijvoorbeeld het onderhoud van mijn toenmalige website.

Ik begon meer en meer het nut in te zien en heb me dan een portfolio aangeschaft ( verzameling van betrouwbare sites) die ik nu gebruik als financieringsbron voor bepaalde zaken. Om maar iets te noemen: Ik publiceer op deze website een cursus voor een online business ( 7 video’s training). Om die te kunnen aanbieden vond ik dat ik wel moest weten waar dat over ging en dus, ook omdat het me interesseert, heb ik die cursus zelf gekocht. Dat nu is voor mij een reden om vooral ook door te gaan met deze sites. Het is zo eenvoudig: we zitten met z’n allen zo vaak op internet en wat we vaak doen is ons aanmelden en elke dag reageren.


Internet ondernemen